Phone: 1300 131 270
Quality Design and Construction all in one place
Project Details

An existing red brick 3 bedroom cottage was given a face lift and expanded to accommodate a growing family. It was designed to minimise the impact on the surrounding residences and valley views, and maximise solar access and cross ventilation to reduce energy costs. Two opposing roof lines create dynamic interior and exterior forms as well as light-filled spaces, and a seamless transition with the existing building.


Original floor area: 100sqm
Completed floor area: 200sqm
Materials

  • Blackbutt hardwood
  • Adbri Designer Block, in ebony with honed river pebble finish
  • Sandstone
  • Zincalume/ Windspray Colorbond custom orb
  • Render 'Dulux Calf Skin' & 'Dulux Malay Grey’
  • Vantage Aluminium louvred Windows, Matt Black